One-kryptovaluutan arvon kehitys


Onen louhinta alkoi tammikuussa 2015. Sen arvo oli toukokuussa 2015 0,50 € kappaleelta. Arvo on noussut tasaiseen tahtiin tässä reilun kahden vuoden ajan. Onen arvo nousi viimeksi elokuun lopussa: 15,95 € / kpl. Kryptovaluutan arvon määrittelevät kysyntä ja tarjonta sekä sen käytettävyys, brändi ja luotettavuus. Käytettävyyteen vaikuttavat mm. käyttäjien eli tässä tapauksessa jäsenten määrä ja käyttöpaikkojen määrä sekä laatu, joissa One käy. Koska One ei ole vielä julkinen, määräytyy sen arvo laskennallisesti mm. suhteutettuna jäsenmäärään. 

One-kryptovaluutta ei siis ole vielä julkisesti vaihdettavissa oleva kryptovaluutta. Sitä ei voi ostaa mistään kryptovaluuttapörssistä euroilla eikä millään muullakaan valuutalla. Sitä ei voi myöskään myydä missään. Ei vielä. Tällä hetkellä Onea voi käyttää maksuvälineenä DealShaker -kauppa-alustalla OneLifen jäsenten (3,2 milj. jäsentä 194 eri maassa) välisessä kaupankäynnissä, jossa yli 42 000 kauppiaalla on tuotteitaan tai palveluitaan myynnissä ympäri maailmaa. Oneja voi myös vaihtaa OFC:hin, joilla saa yhtiön osakkeita, jos ja kun yhtiö listautuu pörssiin.

OneCoin Ltd. on matkalla pörssiin aikaisintaan vuoden 2018 kolmannella neljänneksellä. Myös kolikko menee julkiseksi, kun yhtiö on mennyt julkiseksi. Sen jälkeen, kun kolikko on mennyt julkiseksi, nähdään minkä arvoiseksi markkinat sen kysynnällä ja tarjonnalla määrittelevät. Kysyntään puolestaan vaikuttaa suurelta osin se, kuinka käytettävä One kryptovaluuttana on. 

OneCoin yhtiöllä on olemassa Onelle oma pörssi, Xcoinx, jonka "kautta" One menee julkiseksi. Xcoinx avautuu julkiseksi kaikille ja siellä Onea voivat ostaa ja myydä kaikki, OneLifen jäsenet sekä ei-jäsenet. Yhtiö neuvottelee myös ulkopuolisen kryptovaluuttapörssin kanssa, jos One-kryptovaluutta olisi myös/tai siellä vaihdettavissa.

Kaiken kaikkiaan OneCoin ja OneLife Network ovat vasta taipaleensa alkumetreillä. Yhtiö ja OneLifen jäsenet ovat rakentamassa yhdessä kokonaista ekosysteemiä Onen ympärille - askel askeleelta, päivä päivältä. Jos katsomme seuraavaa ympyrää, on siinä esitetty miten One, OneCoin ja OneLife ym. osa-alueet tulevat olemaan osana yhtiön visioimaa ekosysteemiä. 


One-ekosysteemiin kuuluu monenlaisia erilaisia toimintoja yrityssovelluksista investointituotteisiin sitten, kun kaikki on valmista. Kuinka tämä kokonaisuus sitten tuleekaan vaikuttamaan Onen arvoon - se jää nähtäväksi. Lisäksi on mielenkiintoista nähdä myös kuinka Onen arvoon vaikuttaa se, että OneCoin on niitä harvoja kryptovaluuttoja ja yhtiöitä, joka toimii jo 3.7.2017 voimaan astuneen uuden rahanpesulain mukaan. 

Ei voi tähän päätteeksi sanoa kuin, että on mielenkiintoista olla osana rakentamassa tätä kaikkea. Että mikä matka on kuljettu ja mitä kaikkea on vielä edessä!